Hangtoilet met bidet kopen?

Hangtoilet met bidet voorziet u van beste reiniging. Er zijn meerdere manieren om uw intieme zone te verfrissen. Het water is de meest schone en hygiënische manier. Wij brengen u van meest simpele en goedkoopste tot meest luxe en comfortabele opties aan bidetdouche's!

 


Sorteer op:  

-40%
Creavit Aloni Randloos Hangtoilet met bidet Mat Wit incl. Toiletbril softclose
€ 499,00 € 299,00
Creavit Aloni Randloos Hangtoilet met Bidet Mat Zwart incl. toiletbril Softclose
€ 299,00
-29%
Hangtoilet Set met Bidet Compleet Wandcloset Bocchi Taormina Mat Wit incl Toiletbril
€ 699,00 € 499,00
-36%
Freedom Randloos Hangtoilet Zwart Warm en Koud Water bidetkraan geïntegreerd incl. softclose toiletbril
€ 699,00 € 449,00
Creavit Bidetkraan Vierkant TM79920 Design Inbouwkraan Stopkraan
€ 39,95
-50%
Hangtoilet set Glans zwart met Bidet Creavit tp325 zwart Inbouwreservoir, bidetkraan en bedieningspaneel zwart toiletbril softclose.
€ 799,00 € 399,00
-50%
Creavit Aloni Randloos Hangtoilet met bidet incl. toiletbril Softclose Flat
€ 399,00 € 199,00
Geberit Hangtoilet AquaClean Mera Comfort Hangend Toilet Wit/Chroom Diepspoel Douchewc Geurafzuiging Luchtdroging Ladydouche
€ 3.649,00
Geberit Hangtoilet AquaClean Mera Comfort Hangend Toilet Wit Diepspoel Douchewc Geurafzuiging Luchtdroging Ladydouche
€ 3.790,00
-42%
Randloos Hangtoilet geïntegreerd bidetkraan Warm en Koud Wit Water Aloni diepspoel incl. Softclose Toiletbril Ultra Dun
€ 599,00 € 349,00
-39%
Design Hangtoilet met bidet Creavit BL320 RVS sproeier Taharet incl. Toiletbril Soft close
€ 415,00 € 253,15
-43%
Hangtoilet Terra Goud incl. Sofclose toiletbril Creavit TP325 Wandcloset Goud
€ 2.279,00 € 1.299,00
-41%
Hangtoilet Glans Zwart met bidet Keramiek Diepspoel Nano Coating EasyClean Creavit Glans Zwart TP325 incl toiletbril
€ 504,00 € 299,00
-47%
Creavit FE320 Hangtoilet Mat Basalt Met Bidet incl. softclose toiletbril 51x35,5x29cm met spoelrand
€ 656,00 € 349,00
-50%
Creavit FE322 Randloos Hangtoilet Mat Basalt Met Bidet incl. softclose toiletbril 51x35,5x29cm
€ 777,00 € 389,00
-50%
Creavit Randloos Hangtoilet Mat Antraciet met bidet 51x35,5x29 cm met softclose toiletbril. FE322
€ 777,00 € 389,00
-47%
Creavit FE320 Hangtoilet Mat Antraciet met Bidet incl. softclose toiletbril 51x35,5x29cm
€ 659,00 € 349,00
-42%
Creavit FE320 Hangtoilet Mat Zwart met Bidet incl. softclose toiletbril 51x35,5x29cm
€ 599,00 € 349,00
-50%
Creavit FE322 Randloos Hangtoilet met Bidet Mat Antraciet met softclose toiletbril 51x35,5x29cm
€ 777,00 € 389,00
-44%
Creavit FE22 Randloos Hangtoilet Mat Zwart Met Bidet incl. softclose toiletbril 51x35,5x29cm
€ 699,00 € 389,00
-44%
FE322 Randloos Hangtoilet met bidet Glans Wit incl. Softclose toiletbril CREAVIT 51x35x38cm
€ 444,00 € 249,00
-43%
Sanipro Randloos Hangtoilet met geïntegreerde bidetkraan Koud 54x36cm incl. softclose toiletbril
€ 699,00 € 399,00
-42%
Hangtoilet met Bidet Randloos met geïntegreerd Koud kraan incl. softclose toiletbril
€ 600,00 € 349,00
-39%
Koud Warm toilet met bidet Randloos, DoucheWC met geïntegreerd bidetkraan incl.softclose toiletbril flat.
€ 659,00 € 399,00

Wat is een Hangtoilet met Bidet?

Een hangtoilet met bidet is bekend onder verschillende namen. U kunt deze toiletten ook met de naam een Bidet-Douche, Bidettoilet en douche Wc vinden. Een hangtoilet met bidet is een hangtoilet zoals iedereen het kent, alleen bij een Wc met bidet is er een extra onderdeel aan toegevoegd. Er is een kleine, meestal van rvs gemaakt, sproeier in het midden van het hangtoilet aan de binnenkant, waarmee u uw billen kunt reinigen middels het water na een toiletbezoek.

Het sproeiertje kunt u aan- of uitzetten door aan de bidetkraan te draaien die vooraf tijdens de installatie van de inbouwresrvoir in de muur wordt gemonteerd. Dit is het meest voorkomende model aan hangtoiletten met bidet. Dit noemen wij voor het gemak een mechanische installatie en dit is een van goedkoopste en veiligste manieren. Wij begrijpen echter dat dit meer uitleg vraagt dan alleen korte uitleg wat een toilet met bidet is.

Wij gaan u onder aan deze tekst een technische uitleg geven over hoe de bidetdouche werkt en wat u nodig heeft als u van plan bent om dit product aan te schaffen. Daarnaast geven wij ook een kleine indruk van de hygiënevoordelen van deze Douche wc. Tot slot vertellen wij in het kort welke keuzes u heeft uit alle technieken en de mogelijkheden die er nu bestaan.

Wat zijn de voordelen van Wc met Bidet ?

De voordelen van een Hangtoilet met bidet zijn niet met enkelen woorden te benoemen.

In Nederland wordt gemiddeld 1, maar soms twee keer per dag gedouchte voor de reiniging van het gehele lichaam. Voor het reinigen van ons onderlichaam met water lopen we in Midden-Europa achter. Dit heeft mogelijk met de historische ontwikkeling van het toiletpapier te maken. Het is echter anders in omringende landen. Daar wordt water als enig reinigingsmiddel gebruikt. Van oudsher is men in Midden-Europa gewend om toiletpapier te gebruiken en fabrikanten hebben in de loop der jaren heel wat varianten op de markt gebracht. Deze zijn echter niet altijd even "gezond” te noemen, omdat ze vaak of geparfumeerd zijn of vervaardig worden door giftige en schadelijke stoffen. 

Maar laten we hier heel kort over zijn: water is de meest schone en hygiënische manier om het onderlichaam te reinigen.  Zoals hierboven benoemd, zijn er allerlei stoffen in het toiletpapier verwerkt die het onderlichaam onvoldoende reinigen of niet bevorderlijk zijn voor een zachte huid. Het kan een allergische reactie, huidirritatie of jeuk veroorzaken. Vooral bij zachte ontlasting, waarbij een deel van het vuil in de plooien intrekt en lastig weg te vegen is met toiletpapier.  Voor een grondige schoonmaak en voor een hygiënisch gevoel zou iedereen kennis moeten maken met WC's met bidet.

De voordelen van een hangtoilet met bidet in het kort;

  • Een hygiënisch gevoel na elk toiletbezoek. 
  • Minder kans op huidirritatie.
  • Aanzienlijke besparing op kosten voor (vochtig) toiletpapier. 
  • Beter voor het milieu, omdat u minder toiletpapier gebruikt.
  • Goede manier voor je persoonlijke hygiëne. 
  • Uw broek of panty wordt niet nat, waar bij een bidetdouche wel kans op is. 
  • Als laatste, maar zeker niet als minste is, dat je bij elk gebruik een glimlach op uw gezicht krijgt. 

Bent u ook nieuwsgierig geworden, kijk dan naar de modellen van hangtoilet met bidet en wat het meest geschikt is voor uw badkamer en WC. 

Welke keuze aan bidettoiletten heeft u?

Douche Wc's zijn in allerlei modellen, uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar. Sani4Comfort heeft naast de externe bidetkraan uitvoering ook uitvoeringen van Bidettoiletten, waarbij de bidetkraan aan het hangtoilet geïntegreerd is. Dit noemen wij doorgaans Hangtoilet met geïntegreerd bidetkraan. Hiermee is de installatie van uw nieuwe Hangtoilet met bidet makkelijker en minder lekkage gevoelig.

Er bestaan ook ingenieuze systemen met meerdere functies die extra comfort en luxe bieden die behoorlijk prijzig in aanschaf en onderhoud zijn. Denk hierbij aan een model van Geberit zoals Aqua Mera. Deze vragen over het algemeen veel voorbereiding, zoals elektra en extra afvoer. Maar de meest voorkomende en simpel te installeren uitvoering is toch wel de mechanische met een spuitmond in het midden, dat bediend wordt door een bidetkraan. Deze twee bij elkaar zorgen voor de nodige hygiëne en een proper achterwerk voor een klein bedrag!

Hoe installeer ik een toilet met bidet?

De installatie van een hangend bidettoilet gaat gepaard met een paar essentiele voorbereidingen. U dient ten eerste een toiletpot met bidetfunctie aan te schaffen. U kunt een bidettoilet op elke standaard inbouwreservoir installeren. Hiervoor heeft u dus geen speciale inbouwelement nodig. Verder heeft u een externe bidetkraan en een flexibele slang nodig. Dit is ook wel de inbouw stopkraan genoemd. Het binnenwerk van de bidetkraan wordt vooraf aan de inbouwreservoir gemonteerd, zodat dit netjes achter de plaat of de tegels verborgen is en dat u alleen de afbouwdeel ziet. Het aanleggen van afzonderlijke waterleiding tot de ideale hoogte van de bidetkraan, kunt u lezen in onze blogs over het installeren van een bidettoilet.

Let op; dit is alleen aan de orde als u een hangtoilet wilt kopen, zonder geïntegreerde bidetkraan. Als u een bidet Wc met geïntegreerde bidetkraan aanschaft, worden deze al voorgemonteerd geleverd. U hoeft in dat geval geen stopkraan in de muur te monteren. De bidetfunctie bedient u immers met de geintegreerde kraan.

Ongeacht welke uitvoering aan mechansiche Douche Wc u ook koopt, dient u een afzonderlijke waterleiding aan te leggen voor de bidetfunctie van het toilet.  De waterleiding dient uit te komen op rechts boven van de vuilwater afvoer voor een gemakkelijke montage. De gedachte dat deze aangesloten wordt op de waterleiding van het inbouwreservoir klopt niet.  

De bidetsproeier is zo slim en optimaal vormgegeven dat de waterstraal altijd op het juiste manier weet te reinigen.

 Heeft u vragen, raadpleeg onze installatie en instructie pagina voor handige tips.

Luxe Bidettoilet en een goede kwaliteit

Sani4comfort maakt selectie uit een aantal bidetkranen, waarmee u verzekerd bent van een goede kwaliteit en lange levensduur. Zo bent u maximaal verzekerd van een goed functionerend bidetkraan, zonder kans op lekkage.  

Er zijn meerdere modellen en uitvoeringen van een hangtoilet met bidet beschikbaar. Een hangtoilet met geïntegreerde bidetkraan biedt u meer luxe.  Hierbij zit de bidetkraan aan de toiletpot zelf vast. Bij een Hangtoilet met geïntegreerd bidetkraan, kunt u zelfs voor kiezen voor een kraan met een warm/koud functie. U dient hiervoor wel een warmwaterleiding aan te leggen naar de wc-ruimte toe, maar het resultaat zal de moeite doen vergeten.  Zo is uw reinigende toilet hygiënischer en aangenamer dan ooit.

Geschiedenis van Hangtoilet met bidet

Zoals u ook aan de hoofdtekst kunt lezen, hebben deze toiletten verschillende namen. Maar wat is een Hangtoilet met bidet en waar komt het vandaan? Om te beginnen is het goed om te vertellen dat het hangtoilet met bidet al eeuwenlang in velen landen (van oost naar west) wordt gebruikt en deze techniek zich razendsnel ontwikkelt. Een bidettoilet heeft zijn intrede al enkelen jaren geleden gemaakt in de Nederlandse huishoudens als uitzondering, maar de DoucheWC is hard op weg om meer een standaard te worden in uw badkamer of in de wc.

De bidetsproeier is aangesloten op een aparte waterleiding, welke u d.m.v. een bidetkraan kunt bedienen om de hardheid van de waterstraal naar uw wens aan te zetten en uw bips een frisse douche te geven voor een hygiënisch gevoel. Door de waterstraal worden de vuilresten volledig weggespoeld en de poriën van uw huid worden gereinigd. Het is de meest hygiënische manier van reinigen om zo maar te zeggen. Dit is tevens ideaal voor de patiënten die regelmatig naar de WC moeten i.v.m. darm ziekten, zoals bijv. Colitis Ulcerosa een prikkelbaar darm syndroom of de ziekte van crohn.

Zoals al boven beschreven, ontwikkelt de Douche-WC en de technieken die hierachter zitten zich razendsnel. Zo kunt u een keuze maken uit een Douche-WC met een geïntegreerde koud of warm - koud kraan. Wilt u meer keuze uit de kleuren, vormen en het elegant design en wilt u toch een koud-warm functie? Dan lossen wij dit zo voor u op met onze bidetkranen met een warm-koud functie die ook als aparte bidetkraan aan kunt schaffen en op hetzelfde manier kunt laten installeren. Informeer naar de mogelijkheden en de opties.

 

 

Facebook Pinterest Linkedin

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.